EASTTEC KONTROLA KVALITETA

UPRAVLJANJE SVIM ASPEKTIMA KVALITETA – OD DIZAJNA PREKO PROIZVODNJE DO UPOTREBE

KONTROLA KVALITETA
ODRŽAVANJE I UNAPREĐIVANJE KVALITETA
KONSTANTAN RAZVOJ I PREVENCIJA KVARA
SAZNAJTE VIŠE

Easttec - KONTROLA KVALITETA

Da bi se postigao kvalitet, važno je upravljati svim aspektima kvaliteta i kontrolisati ih od planiranja kvaliteta,
osiguranja kvaliteta, operativnog upravljanja do poboljšanja kvaliteta

Easttec - KONTROLA KVALITETA

Upravljanje svim aspektima kvaliteta od dizajna proizvoda - roba ili usluga,
preko njegove proizvodnje do primene u upotrebi uz usmerenost na ispitivanje proizvoda radi otrkivanja mogućih nedostataka

Tri Project d.o.o. - Ekskluzivni zastupnik za jugoistočnu Evropu kompanije Bystronic

ODRŽAVANJE NIVOA KVALITETA

Kontrola uz neprestano unapređivanje

U današnjim uslovima poslovanja, povećane proizvodnje i konkurencije, potrebno je upravljanje kvalitetom, koje podrazumeva ne samo kontrolu i održavanje konstantnog nivoa kvaliteta, već i kontinuirano unapređenje kvaliteta, sprečavanje pojave kvara i neusaglašenosti, sa krajnjim ciljem postizanja totalno upravljanje kvalitetom.
4
eastec klijenti

implementacija menadžmenta za kontrolu kvaliteta

TKM je pristup za poboljšanje konkurentnosti, efikasnosti i ukupnog poslovanja kompanije. Ubuduće ne treba da se vodimo idejom da je kvalitet u kompaniji stvar „stručnjaka za kvalitet“, već da kvalitet zavisi od učinka svakog pojedinca u organizaciji. Kvalitet mora postati „stil života“ svakog pojedinca u mašti. Takođe je veoma važno da se kontroliše i sam proizvodni proces, koji naša kompanija pravi. Od ulazne kontrole preko kontrole obrade do završne kontrole proizvoda, što je podržano detaljnim planom kontrole.

Kontrola kvaliteta

Funkcija upravljanja kvalitetom treba da obuhvati sve aspekte kvaliteta od dizajna proizvoda (roba ili usluga), preko njegove proizvodnje do primene u upotrebi.

Kontrola kvaliteta je usmerena na ispitivanje proizvoda radi otrkivanja mogućih nedostataka koji se analiziraju u cilju odlučivanja o nastavku proizvodnje bez korekcija ili sa njima ukoliko je to potrebno.

Proces implementacije TKM sistema podrazumeva poštovanje TKM principa:

  • Identifikovati tržište kompanije i prihvatiti zahteve kupaca
  • uspostaviti odnose između proizvođača i kupca, unutar i van kompanije, bez slabih karika u lancu
  • Program kontinuirano unapređenje kvaliteta i prihvatanje kvaliteta proizvoda kao pokretni i stalno rastući cilj
  • Sistematski i dokumentovano informisati o kvalitetu
  • Raditi svaki put kako treba
  • Sprovoditi stalnu edukaciju o kvalitetu, biti motivisan za kvalitet, kapacitete radon lokacije i kontinuirano učenje novih metoda kontrole kvaliteta
  • implementirati u kompanije i pokrenut u TKM
easttec support
2

Funkcija upravljanja kvalitetom

Funkcija upravljanja kvalitetom treba da obuhvati sve aspekte kvaliteta od dizajna proizvoda (roba ili usluga), tokom njegove proizvodnje i upotrebe u upotrebi. Kontrola kvaliteta je usmerena na ispitivanje proizvoda radi identifikacije mogućih nedostataka koji se analiziraju u cilju odlučivanja o nastavku proizvodnje bez ili sa korekcijama.

Stvorili smo stručni tim za kontrolu kvaliteta,
koji čine eksperti najbolji u okrugu, jer su Vaše potrebe naš prioritet!

Uvereni smo da kada jednom započnete poslovanje sa EASTTEC-om i  saradnju sa našim timom – naša posvećenost poslu, uslužnost i profesionalizam govoriće sami za sebe, a Vi ćete ostati naši verni klijenti nakon što posao bude obavljen i spreman za proizvodnju.

Dobrodošli!

Pošaljite nam upit i zatražite ponudu

Za koji tip mašine i koju debljinu sečenja
ste zainteresovani?

Popunite kratak formular a naš tim će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Radujemo se potencijalnoj saradnji.

Želite da sarađujemo?

Pošaljite nam upit - za koji tip mašine i koju debljinu sečenja ste zainteresovani?

Popunite kratak formular i zatražite ponudu,
a naš tim će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Radujemo se potencijalnoj saradnji.

Održavanje nivoa kvaliteta

U današnjem poslovanju, povećanjem obima posla i konkurencije, kontrola i održavanje kvaliteta je neophodna. Kontrola kvaliteta ne podrazumeva samo kontrolu i održavanje postojećeg već i neprestano unapređivanje, kao i prevenciju kvara ili eventualnog nefuncionisanja.

Proces implemetacije menadžmenta za kontrolu kvaliteta sastoji se od nekoliko bitnih principa - identifikacija tržišta kompanije i prihvatanje zahteva klijenta -uspostavljanje veze između proizvođača i kupca, izvan i unutar kompanije - konstantan razvoj kvaliteta uzimajući kvalitet proizvoda kao cilj koji se neprestano unapređuje - sistematično i dokumentovano informisanje o kvalitetu - sprovođenje edukacije o kvalitetu i stalno učenje o novim metodama kontrole kvaliteta.

Poslovanje sa nama

Vaša ideja će od dizajna preko prototipa do same implementacije celog procesa,  postati ostvaren poslovni cilj, a Vi od potencijalnog klijenta naš dugoročni poslovni partner.

Uvereni smo da kada jednom započnete poslovanje sa EASTTEC-om i prođete kroz celu fazu prototipa naša posvećenost poslu, uslužnost i profesionalizam govoriće sami za sebe, a vi ćete ostati naši verni klijenti nakon što posao bude obavljen i spreman za proizvodnju.

Ova Internet stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Korišćenjem ovog sajta se slažete sa korišćenjem kolačića (cookies).

Scroll to Top